Ce spunea Barack Obama despre o pandemie mortală în urmă cu 6 ani. Fostul preşedinte american a cerut Congresului investiţii în infrastructura "de răspuns"

  • Barack Obama a vorbit încă din 2014 despre posibilitatea apariţiei unui virus cu potenţialul de a crea o pandemie
  • Fostul preşedinte american cerea la acea vreme investiţii în instrastructura de răspuns nu doar la nivelul Statelor Unite ale Americii, dar la nivel global
  • Obama vorbea despre investiţii de 5 miliarde de dolari, dar planul său nu a fost împărtăşit şi de Republicani
3990 afișări
Imaginea articolului Ce spunea Barack Obama despre o pandemie mortală în urmă cu 6 ani. Fostul preşedinte american a cerut Congresului investiţii în infrastructura "de răspuns"

Ce spunea Barack Obama despre o pandemie mortală în urmă cu 6 ani. Fostul preşedinte american a cerut Congresului investiţii în infrastructura "de răspuns"

Barack Obama a avertizat încă din 2014 asupra posibilităţii apariţiei unei pandemii cu potenţial mortal. El cerea atunci Congresului american alocarea de fonduri pentru crearea şi dezvoltarea infrastructurii necesare de răspuns.
 
Planul despre care vorbea fostul preşedinte american la acea vreme presupunea investiţii de până la 5 miliarde de dolari. Până la urmă, acesta nu a mai ajuns în faza de adoptare, nefiind împartăşit de restul congresmenilor americani.
 
CE SPUNEA OBAMA ÎN 2014
 
"Ar putea veni, probabil că va veni, timpul în care ne vom confrunta cu un virus transmisibil prin aer şi care ar putea fi mortal. Pentru a ne putea lupta cu aşa ceva, trebuie să punem la punct infrastructura necesară, şi nu doar în SUA, ci la nivel global, care să permită un răspuns rapid şi o izolare rapidă a acestuia.
 
Dacă sau când un virus precum gripa spaniolă va apărea, peste 5 ani sau poate peste 10, să fim pregătiţi, să fim capabili pentru a răspunde prompt.
 
Nu mă pot gândi la un subiect mai bun asupra căruia să cădem cu toţii de acord. Asupra luptei împotriva Ebola şi asupra dezvoltării infrastructurii care să ne permită acest lucru.
 
Cum poţi să contrazici asta? Nu este o idee partizană, este una de bun simţ care priveşte pe toată lumea. Nu este vorba despre a fi republican sau despre a fi democrat, este vorba despre protecţia oamenilor şi a cetăţenilor americani. Trebuie să arătăm lumii modelul american", spunea Barack Obama în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici