Video Ce ţepe se mai dau prin lume în numele luptei cu coronavirusul

  • În India, un bărbat a încercat să vândă cea mai înaltă statuie din lume sub pretextul luptei cu coronavirusul
  • Numărul infracţiunilor informatice a crescut cu 86% în India, de la instituirea carantinei
  • Escrocheriile variază de la reîncărcări de telefoane până la oferte de abonamente Netflix
3483 afișări

E plin internetul de escrocherii în perioada asta. Dar parcă niciuna nu depăşeşte tentativa unui indian de a face rost de nişte bani, sub pretextul luptei împotriva coronavirusului.

Omul s-a gândit să scoată la vânzare cea mai mare statuie din lume şi a cerut pe ea patru miliarde de dolari. Banii ar fi fost folosiţi, susţinea el, pentru a ajuta guvernul din statul Gujarat să finanţeze lupta cu pandemia. Bineînţeles că nu i-a ieşit afacerea, iar acum e cercetat de poliţie.

Nu e singurul care s-a gândit să profite de pe urma situaţiei de criză de acum. În India, numărul infracţiunilor informatice a crescut cu 86% de la instituirea carantinei, în urmă cu patru săptămâni.

Escrocheriile variază de la reîncărcări de cartele telefonice până la oferte de abonamente Netflix. Mai mult, peste 8.000 de oameni au fost păcăliţi şi au donat mii de dolari în conturi false.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici