Ce va face Africa de Sud, când Putin îi va călca teritoriul

Africa de Sud a anunţat că este în dialog cu Moscova cu privire la mandatul de arestare al lui Putin.

3396 afișări
Imaginea articolului Ce va face Africa de Sud, când Putin îi va călca teritoriul

Ce va face Africa de Sud, când Putin îi va călca teritoriul

Guvernul sud-african se consultă cu autorităţile ruse cu privire la posibila arestare a preşedintelui rus Vladimir Putin, care urmează să călătorească în această ţară în august, când va avea loc un summit al BRICS, clubul economiilor emergente.

Acest lucru a fost declarat de ministrul sud-african al relaţiilor internaţionale şi al cooperării Naledi Pandor, citat de Ukrainska Pravda.

Africa de Sud este una dintre ţările care au ratificat Statutul de la Roma şi, prin urmare, ar fi de datoria acesteia să-l oprească pe preşedintele rus, dacă s-ar afla între graniţele sale, întrucât se află în curs de acţiune a unui mandat de arestare de la Curtea Penală Internaţională.

Pe 19 martie, purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-african, Vincent Magwenha, a declarat că guvernul este „conştient de obligaţiile sale legale”, dar că „va continua să se angajeze în discuţii cu părţile interesate relevante până la summit”.

În Europa, lucrurile sunt simple. Germania a anunţat că îl va aresta pe Putin, dacă şeful rus va intra pe teritoriul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici