Ce vor europenii de la UE? De la lupta împotriva schimbărilor climatice la renunţarea la necesitatea unanimităţii. Iată ce arată cel mai recent raport

Cetăţenii Uniunii Europene ar dori ca blocul comunitar să devină mai echitabil, să dea dovadă de mai multă solidaritate, să conducă lupta împotriva schimbărilor climatice şi să ia decizii mai rapide, chiar dacă acest lucru ar însemna să renunţe la necesitatea unanimităţii în anumite chestiuni, potrivit unui raport al UE.

1151 afișări
Imaginea articolului Ce vor europenii de la UE? De la lupta împotriva schimbărilor climatice la renunţarea la necesitatea unanimităţii. Iată ce arată cel mai recent raport

Ce vor europenii de la UE? De la lupta împotriva schimbărilor climatice la renunţarea la necesitatea unanimităţii în anumite domenii. Iată ce arată cel mai recent raport

Raportul este rezultatul unui an de consultări cu cetăţenii, un proces numit Conferinţa privind viitorul Europei, şi prezintă idei de schimbare, dintre care unele ar putea necesita modificarea tratatelor UE - un subiect extrem de sensibil.

Cele 49 de propuneri vor fi examinate de Parlamentul European, de guvernele UE şi de Comisia Europeană, aceasta din urmă fiind singura care poate propune noi legi ale UE.

Propunerile enumerate în raport acoperă nouă teme: schimbările climatice şi mediul, economia, migraţia, transformarea digitală, democraţia, educaţia, valorile şi statul de drept, sănătatea şi poziţia UE în lume.

Acestea vizează să pună capăt discriminării pentru toţi europenii din cele 27 de state membre şi îndeamnă UE să fie "îndrăzneaţă şi să acţioneze rapid" pentru a deveni un lider în materie de mediu şi climă, încurajând transportul durabil şi devenind "o economie cu adevărat circulară".

În mod esenţial, raportul solicită ca UE să elimine principiul unanimităţii în deciziile UE. Cerinţa de unanimitate a fost adesea criticată ca încetineşte în mod substanţial sau chiar blochează dezvoltarea UE, deoarece toate deciziile din aceste domenii trebuie să fie reduse la cel mai mic numitor comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici