Cea mai mare bombă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Polonia. Încărcătura a fost detonată în timpul procesului de dezamorsare

  • Cea mai mare bombă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsită în Polonia
  • Bomba a detonat în timpul procesului de dezamorsare
  • Aproximativ 750 de locuitori au fost evacuaţi în apropierea oraşului port Swinoujscie conform spuselor unui purtător de cuvânt al Marinei Poloneze
3536 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bombă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Polonia. Încărcătura a fost detonată în timpul procesului de dezamorsare

Sursa foto: profimedia

Cea mai mare bombă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsită în Polonia. Încărcătura avea 6 m lungime şi cântărea 5,4 tone, din care aproape jumătate erau explozibili. Bomba se afla pe cursul canalulului de transport maritim Szczecin-Swinoujscie, unde era scufundată la o adâncime de 12 metri şi doar vârful era ieşit la suprafaţă, relatează BBC.

Forţele navale poloneze au folosit un dispozitiv controlat de la distanţă prin care au încercat să dezamorseze bomba. Tehnica, dacă reuşea, ardea sarcina explozivă fără a provoca o detonare. În încercarea de împiedica explozia, aceasta a detonat. Niciunul dintre participanţi nu a fost rănit. Aproximativ 750 de locuitori au fost evacuaţi în apropierea oraşului port Swinoujscie.

"Procesul de deflagraţie s-a transformat în detonare. Obiectul poate fi considerat neutralizat, nu va mai reprezenta o ameninţare pentru canalul de transport maritim Szczecin-Swinoujscie", a declarat lt. Comandantul Grzegorz Lewandowski, purtător de cuvânt al celei de-a 8-a Flotile de Apărare a Coastelor Marinei Poloneze.

Forţele aeriene aliate au aruncat bomba Tallboy sau „cutremur” într-un raid din 1945, în urma căruia a fost scufundat crucişătorul german Lützow. Swinoujscie făcea parte din Germania şi era denumit Swinemünde la momentul bombardamentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici