Cea mai mare creştere de la începutul pandemiei, în Rusia: Peste 9.500 de cazuri într-o singură zi. Curba de infectare nu a atins vârful

Rusia a raportat sâmbătă 9.623 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere de la începutul pandemiei, numărul total al infecţiilor ajungând la 124.054, în mare parte în capitala Moscova, unde primarul a ameninţat cu reducerea numărului de permise de călătorie, potrivit Reuters.

698 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare creştere de la începutul pandemiei, în Rusia: Peste 9.500 de cazuri într-o singură zi. Curba de infectare nu a atins vârful

Sursa FOTO: Hepta

Numărul deceselor la nivel naţional a crescut la 1.222 după ce 57 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, a anunţat centrul rusesc de răspuns la criza de coronavirus, după ce a revizuit cifra raportată în ziua precedentă.

Rusia se află parţial în carantină de la sfârşitul lunii martie, având ca scop reducerea răspândirii noului coronavirus. 

La Moscova, persoanele care nu au obţinut un permis special pentru libera circulaţie, nu pot să îşi părăsească locuinţele decât pentru a face cumpărături, pentru a-şi plimba câinii şi pentru a arunca gunoiul.

Preşedintele Vladimir Putin a dispus ca măsurile restrictive, numite zile nelucrătoare, să continue până pe 11 mai inclusiv, când ţara va încheia sărbătorirea Zilei Muncii şi Ziua Victoriei.

În ciuda unui număr relativ redus de cazuri şi decese în comparaţie cu Statele Unite, Italia şi Spania, care au fost cel mai puternic afectate de boală, curba de infectare din Rusia nu a ajuns la un vârf.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a făcut un apel sâmbătă localnicilor pentru a continua să se auto-izoleze. El a spus că numărul pacienţilor aflaţi în stare critică este în creştere, dar nu a ajns la cel mai pesimist scenariu.

„Cu toate acestea, este evident că ameninţarea este în creştere”, a spus el pe blogul său.

Sobyanin a declarat pentru postul de televiziune Rossiya-1 că autorităţile din Moscova pot reduce numărul de permise digitale emise pentru călătoriile în oraş, dacă situaţia se agravează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici