Cea mai mare explozie nucleară provocată de om vine din Rusia. Bomba testată a fost de 1.500 de ori mai puternică decât cele lansate asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki

  • Rusia a publicat imagini cu cea mai mare explozie provocată de om, Tsar Bomba
  • A fost de 1.500 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki însumate
  • Explozia a distrus un oraş aflat la 56 de kilometri depărtare
7580 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare explozie nucleară provocată de om vine din Rusia. Bomba testată a fost de 1.500 de ori mai puternică decât cele lansate asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki

Sursa foto: profimedia

Rusia a aniversat 75 de ani de istorie nucleară în acelaşi stil pompos, a publicat imagini cu cea mai mare explozie provocată de om.

Tsar Bomba a fost testată de ruşi pe 30 octombrie 1961, într-un arhipelag izolat din Oceanul Arctic. Bomba a fost de 1500 de ori mai puternică decât cele de la Hiroshima şi Nagasaki luate împreună.

Bomba a fost paraşutată dintr-un avion, de la 4.000 de metri înălţime, iar suflul exploziei a făcut ca avionul să piardă brusc 1 kilometru altitudine. Din fericire, avionul a aterizat în siguranţă, dar şocul a distrus oraşul militar Severny, aflat la 56 de kilometri depărtare.

Strălucirea exploziei a putut fi văzută de la aproape 1.000 de kilometri distanţă, iar seismografele au echivalat puterea exploziei cu un cutremur de 5 grade pe scara Richter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici