"Cea mai proastă linie aeriană din lume?": Cum arată o călătorie cu firma de zbor a Coreei de Nord - FOTO

Air Koryo, compania aeriană naţională a Coreei de Nord, a fost numită frecvent "cea mai proastă din lume" din cauza serviciilor oferite, dar un fotograf american care a călătorit recent cu un avion al companiei s-a întors cu o părere diferită.

36727 afișări
Imaginea articolului "Cea mai proastă linie aeriană din lume?": Cum arată o călătorie cu firma de zbor a Coreei de Nord - FOTO

"Cea mai proastă companie aeriană din lume": Cum arată o călătorie cu un avion al firmei de zbor a Coreei de Nord - FOTO (Imagine: DPRK.com)

Compania Air Koryo are o reputaţie atât de proastă din cauza avioanelor vechi, a stewardeselor indiferente, a mâncării aproape necomestibile şi a materialelor de propagandă înmânate la bord, încât este singura din lume notată cu o singură stea pe site-ul de rating Skytrax, scrie Business Insider.

Fotograful Aram Pan a zburat recent la bordul unui avion Iliuşin II-18s al firmei Air Koryo. Deşi a călătorit de multe ori în Phenian, femeia nu folosise niciodată unul dintre avioanele vechi ale companiei nord-coreene.

Folosit pentru prima dată în 1957 de compania aeriană a Uniunii Sovietice Aeroflot, aeronava II-18 a servit drept cal de bătaie pentru sovietici în cea mai mare parte a Războiului Rece. În prezent doar Coreea de Nord mai foloseşte acest avion.

"Este o experienţă pe care o voi ţine minte multă, multă vreme", a spus Pan pentru Business Insider.

Bagajele fotografului Aram Pan au fost cântărite în mod tradiţional

Interiorul aeronavei iese în evidenţă prin aspectul general învechit. Avionul are în prezent interdicţia de a zbura spre şi din Uniunea Europeană, din motive de siguranţă.

Scaunele aveau veste de salvare în spate. Fotograful se aştepta să aibă parte de o călătorie cu probleme, dar "a fost foarte calm", a spus el.

Pan a pătruns şi în cabina pilotului. În ciuda aspectului demodat, Air Koryo nu a înregistrat niciun accident din 1983.

Mâncarea primită la bord a fost, de asemenea, mai bună decât se aştepta Aram Pan.

Aceeaşi părere a avut-o şi despre toaletă.

Odată aterizat în Phenian, Pan a văzut noul Aeroport Internaţional, parte din strategia de turism a Coreei de Nord, programat să se deschidă în 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici