„Cea mai puternică armă a lumii". Kim Jong Un a dezvăluit noile rachete balistice dezvoltate de Coreea de Nord

  • Coreea de Nord a încheiat mai mult de o săptămână de întâlniri politice cu o parada menită să arate putere militară a regimului.
  • Coreea de Nord a afişat în timpul paradei o nouă rachetă balistică ce poate fi lansată de pe submarin.
  • Îmbrăcat într-o haină de piele şi o pălărie de blană, liderul Kim Jong Un a zâmbit şi a făcut semn cu mâna în timp ce supraveghea parada din Piaţa Kim Il Sung din Phenian, au arătat fotografiile publicate de presa de stat.
31374 afișări
Imaginea articolului „Cea mai puternică armă a lumii". Kim Jong Un a dezvăluit noile rachete balistice dezvoltate de Coreea de Nord

Parada a avut un număr important de soldaţi, precum şi o serie de echipamente militare, inclusiv tancuri şi lansatoare de rachete.

La final, a fost prezentată o parte din ceea ce analiştii spun că pare a a fi o nouă variantă de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

„Cea mai puternică armă a lumii, rachete balistice cu lansare submarină, au intrat în piaţă una după alta, demonstrând puterea forţelor armate revoluţionare”, a raportat agenţia de ştiri KCNA.

Potrivit analiştilor Coreea de Nord încearcă să dezvolte un submarin operaţional pentru a transporta rachetele.

Fotografiile publicate de mass-media de stat au arătat că rachetele SLBM a fost etichetate Pukguksong-5, marcând potenţial un upgrade faţă de Pukguksong-4, care a fost dezvăluit la o paradă militară mai mare în octombrie.

"Noua rachetă pare cu siguranţă mai lungă", a declarat pe Twitter Michael Duitsman, cercetător la Centrul James Martin pentru Studii de Neproliferare (CNS) din California.

Oficialii nord-coreeni s-au întâlnit la Phenian pentru primul congres al partidului din 2016.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici