Cea mai puternică furtună dintr-un secol a izolat oraşul Vancouver

O furtună puternică, descrisă de oficiali ca fiind un eveniment meteorologic unic într-un secol, a întrerupt legăturile rutiere şi feroviare în jurul oraşului Vancouver, Canada, scrie BBC.

3360 afișări
Imaginea articolului Cea mai puternică furtună dintr-un secol a izolat oraşul Vancouver

Sursa foto: Twitter

Două autostrăzi care fac legătura cu oraşul de pe coasta de vest a Canadei au fost închise după ce au fost avariate de inundaţii grave.

O femeie a fost ucisă în urma unei alunecări de teren pe o autostradă, iar salvatorii spun că cel puţin alte două persoane sunt date dispărute.

Mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza furtunii masive, care a lovit luni.

Corpul femeii a fost găsit în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 km de Vancouver, potrivit Poliţiei Regale Canadiene (RCMP).

Sergentul Janelle Shoihet, de la RCMP, a declarat că salvatorii nu au determinat încă numărul "vehiculelor care au fost pierdute în alunecare", potrivit agenţiei de presă AFP.

Ministrul provincial al transporturilor, Rob Fleming, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost "cea mai gravă furtună meteorologică din ultimul secol".

Mii de locuinţe din Columbia Britanică au fost evacuate după ce în doar 24 de ore a plouat cât media unei luni întregi.

Toţi cei 7.000 de locuitori din Merritt, la aproximativ 120 de mile nord-est de Vancouver, au primit luni ordin să îşi părăsească locuinţele.

Marţi a nins în oraş, iar maşinile au putut fi văzute plutind în apele îngheţate ale inundaţiilor.

Echipe de elicoptere au fost trimise, de asemenea, în oraşul de munte Agassiz pentru a salva aproximativ 300 de persoane care au rămas blocate pe un drum izolat.

O parte din autostrada Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul ţării, este sub ape, iar o bucată din Autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbuşit în ape.

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Ottawa că monitorizează situaţia.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost nevoit să suspende accesul feroviar din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, oprind transporturi de alimente, combustibil şi alte bunuri.

Conductele de combustibil din zonă au fost, de asemenea, închise ca măsură de precauţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici