Cea mai sângeroasă zi pentru armata Turciei, de la lansarea ofensivei Ankarei în Siria: cel puţin şapte militari turci morţi în ultimele 24 de ore

Cel puţin şapte militari turci au murit în ultimele 24 de ore în cursul ofensivei Ankarei împotriva kurzilor din regiunea siriană Afrin, această fiind cea mai sângeroasă zi pentru armata turcă de la lansarea ofensivei, informează site-ul postului BBC News.

13782 afișări
Imaginea articolului Cea mai sângeroasă zi pentru armata Turciei, de la lansarea ofensivei Ankarei în Siria: cel puţin şapte militari turci morţi în ultimele 24 de ore

Cea mai sângeroasă zi pentru armata Turciei de la lansarea ofensivei Ankarei în Siria: cel puţin şapte militari turci morţi în ultimele 24 de ore

Premierul turc Binali Yildirim a ameninţat că miliţiile kurde siriene "vor suferi de două ori pe atât", iar în zonă au fost lansate o serie de raiduri aeriene.

Potrivit unui comunicat al armatei turce, cinci militari au murit după ce insurgenţii kurzi au atacat un tanc în zona Sheikh Haruz, la nord-est de oraşul Afrin.

Un alt militar a decedat în zona Afrin, iar un altul şi-a pierdut viaţa pe teritoriul Turciei, în urma unui atac atribuit de Ankara militanţilor kurzi sirieni.

Astfel, în urma pierderilor recente, numărul militarilor turci morţi în cursul ofensivei a ajuns la 14.

Binali Yildirim a declarat sâmbătă că scopul operaţiunii este de a "eliberarea arabii şi fraţii noştri kurzi şi turkmeni care gem din cauza opresiunii".

Trupele Ankarei sunt susţinute de gruparea insurgentă proturcă Armata Siriană Liberă (FSA).

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici