Cea mai SPECTACULOASĂ paradă militară organizată vreodată în Coreea de Nord - GALERIE FOTO, VIDEO

Coreea de Nord a organizat, sâmbătă, o paradă militară de amploare pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a armistiţiului care a pus capăt războiului dintre cele două Corei, prezentând rachetele cu rază lungă de acţiune, la o ceremonie prezidată de liderul Kim Jong-un.

6834 afișări
Imaginea articolului Cea mai SPECTACULOASĂ paradă militară organizată vreodată în Coreea de Nord - GALERIE FOTO, VIDEO

Cea mai SPECTACULOASĂ paradă militară organizată vreodată în Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de militari, tancuri, rachete au defilat în marea piaţă Kim Il-sung din Phenian cu ocazia acestei comemorări a armistiţiului de la 27 iulie 1953.

Militari şi spectatori au strigat la unison "îl protejăm pe Kim Jong-un cu vieţile noastre " când tânărul lider a apărut pe podium, flancat de principalii lideri militari şi de partid.

Spectacolul a fost deschis de mii de soldaţi în marş, conduşi de orchestre militare.

Armistiţiul din 27 iulie 1953 a pus capăt la trei ani de lupte sângeroase care au devastat Peninsula Coreea, scindată într-o parte de Nord comunistă aliată Beijingului şi Moscovei, şi o parte de Sud capitalistă aliată Washingtonului.

Separate de o linie de demarcare înţesată cu sârmă ghimpată, turnuri de veghe şi mine, cele două Corei au evoluat diferit, atât din punct de vedere politic, cât şi social şi economic.

Frontiera trasată de Naţiunile Unite în 1953, contestată de Phenian, este unul dintre puţinele lucruri care au rămas aproape aceleaşi după război. Însă Coreea de Nord celebrează armistiţiul ca "ziua victoriei" la sfârşitul unui "război de eliberare a patriei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici