”Cea mai tristă fotografie”: Conflictul din Fâşia Gaza, văzut din spaţiu - FOTO

O imagine realizată, miercuri, de astronautul Alexander Gerst, de pe Staţia Spaţială Internaţională, a făcut înconjurul lumii. Germanul consideră poza ca fiind "cea mai tristă fotografie" pe care a făcut-o vreodată.

5202 afișări
Imaginea articolului ”Cea mai tristă fotografie”: Conflictul din Fâşia Gaza, văzut din spaţiu - FOTO

”Cea mai tristă fotografie”: Conflictul din Fâşia Gaza, văzut din spaţiu - FOTO

O fotografie publicată miercuri de astronautul german Alexander Gerst, pe contul său oficial de Twitter, Astro-Alex, a fost preluată şi distribuită de zeci de mii de ori. Gerst , membru al ESA (n.r. European Space Agency, Agenţia Spaţială Europeană, în limba engleză) se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, care orbitează Pământul la o altitudine ce variază între 330 de kilometri şi 435 de kilometri, cu o viteză de peste 28.000 de kilometri la oră.

Fotografia care l-a emoţionat pe Alexander Gerst a fost realizată deasupra Israelului şi a Fâşiei Gaza, zonă în care se desfăşoară un conflict deschis între israelieni şi palestinieni, relatează NBC. Astronautul a catalogat imaginea drept "My saddest photo yet" (n.r. cea mai tristă fotografie a mea de până acum, în limba engleză). "Putem să vedem explozii şi rachete zburând deasupra Fâşiei Gaza şi a Israelului, a adăugat el. Gerst a publicat şi o a doua imagine, cu o descriere identică, în limba germană, (Mein traurigstes Foto: von der ISS aus sehen wir Explosionen und Raketen über Gaza und Israel) care a fost preluată, la rândul ei, de mii de utilizatori.

Conflictul, care durează de mai bine de două săptămâni a dus la moartea a aproximativ şapte sute de palestinieni şi treizeci de israelieni. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a cerut ca ostilităţile să înceteze "imediat", iar Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a creat miercuri o Comisie internaţională care să ancheteze în regim de urgenţă "toate încălcările" care ar fi fost comise în cadrul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici