Cecilia Malmstrom: SUA şi UE discută despre un acord comercial, dar negocierile nu au început încă

Uniunea Europeană şi Statele Unite se află încă în "faza de explorare" privind ajungerea la un acord comercial limitat, însă adevăratele negocieri nu au început încă, a declarat luni comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, relatează site-ul agenţiei Reuters.

130 afișări
Imaginea articolului Cecilia Malmstrom: SUA şi UE discută despre un acord comercial, dar negocierile nu au început încă

Cecilia Malmstrom: SUA şi UE discută despre un acord comercial, dar negocierile nu au început încă

Malmstrom a declarat pentru reporteri, în cadrul reuniunii Adunării Generale ONU, că cele două părţi încearcă să facilizeze importurile de gaze naturale lichefiate din SUA în Europa şi reducerea barierelor în comerţ.

"Încă ne aflăm în acea fază de explorare. Încă nu am început negocierile. Oamenii vorbesc între ei şi vom avea o nouă întrevedere în luna noiembrie", a declarat Malmstrom.

Malmstrom a mai declarat că se aşteaptă să se întâlnească cu Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale şi ministrul japonez de Economie, Hiroshige Seko, la New York, pentru a discuta despre reformarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Aceasta a afirmat că cei trei oficial ar putea discuta despre posibile reforme privind reducerea subvenţilor industriale.

"Vom discuta de asemenea despre probleme privind transferul tehnologiilor, de exemplu, despre locurile în care considerăm că avem nevoie de noi legi", a adăugat Malmstrom.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici