CEDO a decis în favoarea unor muncitori sezonieri într-un caz de maltratare a imigranţilor în Grecia

Un grup de muncitori sezonieri extracomunitari a câştigat un caz împotriva Greciei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după ce o parte din ei au fost împuşcaţi de angajatori în momentul în care au cerut plata salariilor restante, relatează The Associated Press.

676 afișări
Imaginea articolului CEDO a decis în favoarea unor muncitori sezonieri într-un caz de maltratare a imigranţilor în Grecia

CEDO a decis în favoarea unor muncitori sezonieri într-un caz de maltratare a imigranţilor în Grecia (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

CEDO a decis în favoarea a 42 de muncitori sezonieri originari din Bangladesh, obligând statul grec să plătească fiecăruia daune în valoare de 12.000-16.000 de euro şi stabilind că autorităţile "au eşuat să prevină un caz de trafic de fiinţe umane, să protejeze victimele".

Peste 20 de imigranţi care se ocupau cu culesul căpşunilor au fost răniţi, în anul 2013, în apropiere de localitatea grecească Manolada, după ce angajatorii au deschis focul în momentul în care muncitorii sezonieri au cerut plata salariilor restante.

Acest incident semnalează situaţia imigranţilor angajaţi în domeniul agricol din Grecia, care sunt deseori maltrataţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici