"Ceea ce se foloseşte trebuie plătit". Taxa de 1 cent pe kilometru a declanşat furia spaniolilor

  • Spania aşteaptă 70 de miliarde de euro de la UE pentru redresarea economică după pandemie.
  • Guvernul se gândeşte deja cum va returna banii şi a pregătit o listă întreagă de taxe noi.
  • Reacţia spaniolilor nu s-a lăsat aşteptată şi acuză guvernul de minciună.
2458 afișări
Imaginea articolului  "Ceea ce se foloseşte trebuie plătit". Taxa de 1 cent pe kilometru a declanşat furia spaniolilor

"Ceea ce se foloseşte trebuie plătit". Taxa de 1 cent pe kilometru a declanşat furia spaniolilor

Ideea de a taxa fiecare kilometru de autostradă cu 1 cent, din anul 2024, a declanşat o avalanşă de nemulţumiri, mai ales după ce explicaţia autorităţilor a fost: "ceea ce se foloseşte trebuie plătit"
 
Aşa că spaniolii au început şi ei să-i ceară premierului Pedro Sanchez să plătească deplasările cu avionul guvernului sau cheltuielile sale pe consilieri şi pe serviciul de babysitter. Mulţi cred că taxa pe kilometru va fi aplicată inclusiv pe şoselele regionale.
 
Spania aşteaptă peste 70 de miliarde de euro prin fondurile europene de rezilienţă, iar guvernul pregăteşte şi alte taxe noi cum este impozitul pe plastic sau o acciză mărită la motorină. Din cauza pandemiei, datoria Spaniei a ajuns la 120% din PIB.
 
Benjamín, cetăţean: Mie mi se pare că este o dublă impozitare clasică. Noi plătim deja impozitul pe circulaţie şi pe benzină, iar transportul în această ţară este deja prea scump.
  • UE a mobilizat 672,5 miliarde de euro pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă 
  • PNRR-ul spaniol mizează pe digitalizare, energie verde şi servicii sociale

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici