Cehia trimite 25 de militari în Ungaria, pentru misiuni de patrulare la frontieră

Cehia va trimite 25 de militari în Ungaria, pentru a ajuta la misiunile de protejare a frontierei externe a Uniunii Europene, în contextul valului de imigranţi, informează site-ul agenţiei AP.

284 afișări
Imaginea articolului Cehia trimite 25 de militari în Ungaria, pentru misiuni de patrulare la frontieră

Cehia trimite 25 de militari în Ungaria, pentru misiuni de patrulare la frontieră (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"O unitate de 25 de militari va fi trimisă în Ungaria, începând din 15 octombrie, pentru o misiune de două luni", a declarat Martin Stropnicky, ministrul Apărării din Cehia.

"Ne vom consulta cu Ungaria pentru a stabili dacă este necesară asistenţă suplimentară", a declarat oficialuil ceh.

Miniştrii de Interne din Cehia, Slovacia şi Polonia vor analiza modalităţi suplimentare de ajutare a Ungariei, unde în primele nouă luni ale anului 2015 au sosit aproximativ 300.000 de extracomunitari.

Polonia a oferit Ungariei un elicopter destinat monitorizării frontierei cu Croaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici