Cei cinci ruşi reţinuţi nu sunt terorişti. Justiţia franceză a schimbat încadrarea faptelor acestora

Justiţia franceză a modificat comunicatul privind arestarea a cinci cetăţeni ruşi din Cecenia, explicând că sunt acuzaţi de activităţi mafiote, deşi iniţial se anunţase că pregăteau atentate.

123 afișări
Imaginea articolului Cei cinci ruşi reţinuţi nu sunt terorişti. Justiţia franceză a schimbat încadrarea faptelor acestora

Cei cinci ruşi reţinuţi nu sunt terorişti. Justiţia franceză a schimbat încadrarea faptelor acestora (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem cunoştinţă de niciun atentat", a declarat procurorul din Béziers, Yvon Calvet.

"Nu există nicio conotaţie religioasă în acest caz, este vorba de un caz de banditism", a spus procurorul.

"Nu s-a stabilit că ar fi fost vreun plan privind atentate", a declarat şi directorul Poliţiei judiciare din Montpellier, Gilles Soulier.

Iniţial, autorităţile franceze anunţaseră că cei cinci cetăţeni ruşi din Cecenia erau suspectaţi de pregătirea unor atentate.

Procurorul regional, Yvon Calvet, confirmase că cei cinci suspecţi au fost reţinuţi în localitatea Béziers, unde au avut loc şi percheziţii. "Au fost găsite obiecte suspecte în cursul percheziţiilor", afirma Calvet, fără a preciza despre ce este vorba.

Atacurile teroriste comise în regiunea Paris în perioada 7-9 ianuarie s-au soldat cu 17 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici