Cei doi piloţi militari ruşi au fost omorâţi, confirmă o grupare insurgentă din Siria

O grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria a anunţat, marţi după-amiază, că cei doi piloţi militari ruşi care s-au catapultat au fost împuşcaţi mortal, informează ziarul Le Figaro.

3509 afișări
Imaginea articolului Cei doi piloţi militari ruşi au fost omorâţi, confirmă o grupare insurgentă din Siria

Cei doi piloţi militari ruşi au fost omorâţi, confirmă o grupare insurgentă din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Cei doi piloţi au fost recuperaţi, morţi. Camarazii noştri au deschis focul şi i-au omorât în aer", a declarat Alpaslan Celik, adjuctul comandantului brigăzii etnicilor turci din localitatea siriană Yamadi, prezentând un fragment dintr-o paraşută.

Gruparea insurgentă este formată din membri ai comunităţii etnice turce, prezentă în nordul Siriei (lângă frontierele Turciei), în Irak şi în unele ţări arabe. Etnia nu are legături cu grupurile comunitare turkmene, majoritare în Turkmenistan, Afganistan, Iran şi alte zone din centrul Asiei.

Turcia a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus de tip Suhoi Su-24. Cei doi piloţi s-au catapultat şi au căzut în nordul Siriei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că vor exista "consecinţe grave" în urma incidentului. Doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă "o crimă" comisă de "complici ai teroriştilor", a declarat Vladimir Putin, avertizând că Rusia nu va tolera astfel de atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici