Cel de-al 12 suspect în pregătirea atacurilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, arestat

Poliţia braziliană a anunţat arestarea celui de-al doisprezecelea membru al unui grup suspectat de planificarea unor atacuri teroriste care urmau să aibă loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, relatează Le Figaro online.

1779 afișări
Imaginea articolului Cel de-al 12 suspect în pregătirea atacurilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, arestat

Cel de-al 12 suspect în pregătirea atacurilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, arestat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Poliţia militară a statului Mato Grosso l-a localizat pe fugar în oraşul Comodoro. El va fi audiat şi apoi transferat într-o închisoare federală", au explicat autorităţile.

Zece dintre complici au fost arestaţi joi, iar al unsprezecelea s-a predat vineri autorităţilor. Ei se află în prezent într-o închisoare de maximă securitate din statul Mato Grosso do Sul, aproape de graniţa cu Paraguay.

Poliţia îi suspectează pe cei 12 bărbaţi de implicare în pregătirea unor atacuri care ar fi urmat să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august.

Potrivit declaraţiilor ministrului de Justiţie din Brazilia, membrii grupului nu se cunoaşteau personal şi intraseră în contact prin intermediul unor aplicaţii de socializare online. Deşi aceştia nu aveau contact direct cu membrii grupării islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist şi-au declarat loialitatea faţă de militanţii islamşti.

Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047.

Liderul grupului avea reşedinţa într-un oraş din sudul Braziliei, Curitiba, iar restul membrilor erau răspândiţi în alte nouă unităţi federale braziliene.

Institutul SITE, care monitorizează activităţile teroriste online, a raportat că grupul se intitulează "Ansar al-Khilafah" şi ar fi postat recent în cadrul aplicaţiei de mesagerie Telegram că îl susţine pe liderul Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici