Cel de-al XVIII-lea congres al Partidului Comunist Chinez s-a încheiat

Partidul Comunist Chinez (PCC) a încheiat, miercuri, cel de-al XVIII-lea congres după ce şi-a ales comitetul central care îi va desemna, încă de joi, pe noii lideri ai Chinei în următorii cinci ani, a anunţat preşedintele Hu Jintao.

290 afișări
Imaginea articolului Cel de-al XVIII-lea congres al Partidului Comunist Chinez s-a încheiat

Cel de-al XVIII-lea congres al Partidului Comunist Chinez s-a încheiat

"Declar că cel de-al XVIII-lea congres al Partidului Comunist Chinez s-a încheiat victorios", a declarat Hu în alocuţiunea sa de închidere rostită la Marele Palat al Poporului din piaţa Tiananmen din Beijing.

Acest comitet central, organism format din aproximativ 200 de oficiali de rang înalt, îl va consacra joi pe actualul vicepreşedinte Xi Jinping în funcţia de lider al partidului unic, şi va desemna o echipă conducătoare restrânsă care va controla destinele celei de-a doua puteri mondiale.

În martie, Xi va deveni, potrivit tuturor observatorilor, şeful statului, în locul lui Hu Jintao.

Succesorul desemnat al actualului premier Web Jiabao, cel mai probabil actualul vicepremier Li Keqiang, urmează şi el să fie numit joi ca numărul doi sau trei în ierarhia Comitetului permanent al Biroului politic, principalul cerc al puterii din China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici