CEL MAI LUNG POD de cabluri din lume, de 10 kilometri, a fost inaugurat în China - FOTO

Cel mai lung şi larg pod din cabluri din lume, Jiaxing-Shaoxing, cu o lungime de 10 kilometri, a fost inaugurat în China, după o perioadă de construcţie care a durat şapte ani.

16972 afișări
Imaginea articolului CEL MAI LUNG POD de cabluri din lume, de 10 kilometri, a fost inaugurat în China - FOTO

CEL MAI LUNG POD de cabluri din lume, de 10 kilometri, a fost inaugurat în China - FOTO (Imagine: news.xinhuanet.com)

Podul cu şase benzi se întinde pe 10 kilometri (6,2 mile) deasupra golfuli Hanzhou, în Shaoxing, China. Este susţinut de două turnuri din cabluri, fiecare înalt de aproximativ 228 de metri, scrie Daily Mail.

După şapte ani de lucrări, podul Jiaxing-Shaoxing a fost inaugurat pe 28 mai, iar modificările finale au fost făcute luni, 17 iunie. Se aşteaptă ca podul să fie deschis traficului până la sfârşitul lunii iunie, potrivit news.xinhuanet.com.

Podul impresionant este destinat vehiculelor care circulă exclusiv cu o viteză de peste 96 de kilometri pe oră: motocicletele şi maşinile a căror viteză maximă nu atinge 72 de kilometri la oră nu vor putea circula pe pod.

Jiaxing-Shaoxing se întinde de la partea din faţă a Maqing Road, din districul Haicang, din Xiamen, până în Houzhai, Longhai, în Zhangzhou.

Înainte să îl construiască pe acesta, China avea deja trei poduri în topul 10 al celor mai mari poduri din cabluri. Acum, Jiaxing-Shaoxing i-a luat locul Podului Russky din Vladivostok, Rusia, cel care deţinea recordul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici