Cel puţin 11 imigranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Mediterană

Cel puţin 11 imigranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Mediterană, în apropierea coastelor Libiei, a anunţat, duminică, un purtător de cuvânt al marinei libiene, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

350 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 imigranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Mediterană

Cel puţin 11 imigranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Mediterană

Potrivit autorităţilor libiene, ambarcaţiunea în care se aflau zeci de imigranţi s-a scufundat în Marea Mediterană, în încercarea de a ajunge în Italia.

Ayoub Qassem, purtătorul de cuvânt al marinei libiene, a precizat că 83 de persoane au fost salvate de către echipele de intervenţie.

Aproximativ 90% dintre imigranţii care intenţionează să ajungă în Europa apelează la ruta Libia, potrivit datelor Agenţiei ONU pentru Refugiaţi. Anul trecut, Uniunea Europeană a încheiat un acord cu paza de coastă libiană prin care oferă asistenţă pentru oprirea fluxului de ambarcaţiuni care transportă imigranţi şi refugiaţi către coastele Italiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici