Cel puţin 11 morţi în Sri Lanka, pe fondul inundaţiilor din ţară

Cel puţin 11 persoane, printre care şi doi copii, au murit în Sri Lanka pe fondul inundaţiilor din ultimele două zile şi a alunecărilor de teren, au anunţat marţi autorităţile naţionale, potrivit publicaţiei Le Figaro.

168 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 morţi în Sri Lanka, pe fondul inundaţiilor din ţară

Cel puţin 11 morţi în Sri Lanka, pe fondul inundaţiilor din ţară

Corpurile a doi copii şi cel al unei femei au fost descoperite marţi de serviciile de intervenţie din Sri Lanka, fiind victimele unei alunecări de teren.

"Peste 200.000 de persoane afectate de inundaţiile din ţară au fost nevoite să se refugieze în centre de adăpost", a declarat Pradeep Kodippili, un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Managementul Dezastrelor.

Cinci persoane sunt date dispărute în continuare după ce ploi masive s-au înregistrat de duminică în Sri Lanka, a mai precizat oficialul.

Districtul Kilinochchi din nordul insulei este cel mai afectat de precipitaţii care au atins 373 de milimetri în 24 de ore (până marţi dimineaţă), peste un sfert din media anuală înregistrată în întreaga regiune.

Guvernul a mobilizat armata pentru a participa la operaţiunile de evacuare a persoanelor din zonele afectate de inundaţii şi alunecări de teren şi a trimis asistenţă aerienă şi maritimă în acest sens.

Potrivit estimărilor meteorologice, ploile masive ar urma să se oprească miercuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici