Cel puţin 11 morţi în violenţe produse în Egipt la patru ani de la înlăturarea lui Hosni Mubarak

Cel puţin 11 persoane, majoritatea manifestanţi islamişti, au murit în confruntări cu forţele de ordine, în Egipt, cu ocazia împlinirii a patru ani de la revolta care a condus la înlăturarea regimului Hosni Mubarak, relatează AFP.

213 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 morţi în violenţe produse în Egipt la patru ani de la înlăturarea lui Hosni Mubarak

Cel puţin 11 morţi în violenţe produse în Egipt la patru ani de la înlăturarea lui Hosni Mubarak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pentru a marca revolta populară din anul 2011, susţinătorii fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, şi el înlăturat în vara anului 2013, au organizat manifestaţii împotriva fostului şef al Statului Major, Abdel Fattah al-Sissi, actualul şef al statului.

Violenţe s-au înregistrat în oraşele Cairo şi Alexandria, unde, potrivit unor surse medicale, au murit în total 11 persoane.

În Piaţa Tahrir din Cairo, epicentrul revoltei din 2011, s-au adunat doar zeci de manifestanţi, din cauza măsurilor sporite de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici