Cel puţin 11 persoane au murit în Germania din cauza bacteriei E.coli

O femeie în vârstă de 91 de ani care a contractat bacteria E.coli enterohemoragică a decedat în vestul Germaniei, au anunţat luni autorităţile locale, bilanţul probabil al victimelor acestei infecţii ajungând la 11 morţi.

465 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 persoane au murit în Germania din cauza bacteriei E.coli

Cel puţin 11 persoane au murit în Germania din cauza bacteriei E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bolnava a murit la Paderborn (vestul Germaniei), fiind prima victimă semnalată în afara zonei de nord a ţării, principalul focar de infecţie.

Până în prezent, toate decesele se concentrau în nord, în principal la Hamburg, dar şi în Schleswig-Holstein.

Femeia, în vârstă de 91 de ani, a murit duminică, după ce a dezvoltat tulburări renale severe, numite sindrom hemolitic şi uremică (SHU), cauzate de bacterie.

Institutul Robert Koch, însărcinat cu controlul sanitar şi lupta împotriva bolilor, a înregistrat luni 319 pacienţi care au dezvoltat tulburări renale severe, numite sindrom hemolitic şi uremic (SHU), dar, până în prezent, a atribuit în mod direct doar trei decese bacteriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici