Cel puţin 11 poliţişti afgani morţi şi alţi patru răniţi în sudul Afganistanului, în raiduri aeriene

Cel puţin 11 poliţişti afgani au murit şi alţi patru au fost răniţi în sudul Afganistanului, în raiduri aeriene efectuate de forţele NATO, afirmă o sursă din Gurvenul afgan citată de site-ul agenţiei de presă AFP.

156 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 11 poliţişti afgani morţi şi alţi patru răniţi în sudul Afganistanului, în raiduri aeriene

Cel puţin 11 poliţişti afgani morţi şi alţi patru răniţi în sudul Afganistanului, în raiduri aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali din Guvernul afgan au anunţat luni că raidurile aeriene au avut loc duminică dimineaţă în provincia Helmand, un centru principal al producţiei de opium din Afganistan. Una dintre aceste surse susţine că trupele NATO sunt responsabile de moartea celor 11 poliţişti pe care i-ar fi bombardat neintenţionat.

"Unsprezece poliţişti din brigada antidrog au murit şi alţi patru au fost răniţi într-un raid aerian efectuat de forţele internaţionale în districtul Garmsir din provincia Helmand", a declarat Najib Danish, purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne din Afganistan, citat de AFP.

Însă responsabilii misiunii NATO în Afganistan au negat desfăşurarea vreunui raid aerian în cursul zilei de duminică în provincia respectiva.

a

Afganistanul este primul producător mondial de opium, una dintre principalele surse de conflict între talibani şi forţele afgane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici