VIDEO Incendiu într-un imobil din Cehia, unde o parte din locatari sunt români: cel puţin 11 răniţi/ Anunţul făcut de MAE

Cel puţin 11 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unui incendiu produs marţi într-un imobil pentru imigranţi din oraşul ceh Plzeň, informează presa locală.

538 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incendiu într-un imobil din Cehia, unde o parte din locatari sunt români: cel puţin 11 răniţi/ Anunţul făcut de MAE

Cel puţin 11 răniţi în urma unui incendiu produs într-un imobil din Cehia. O parte din locatari sunt români

Aproximativ 130 de persoane au fost evacuate din imobil, iar 11 au fost rănite, două fiind în stare gravă, informează agenţia CTK.

Conform postului Radio Praga, în clădire locuiau în principal imigranţi ucraineni şi români, angajaţi la companii situate în zona industrială adiacentă.

Autorităţile cehe investighează circumstanţele producerii incendiului.

 

MAE: Nu sunt români răniţi în incendiul produs într-un imobil pentru imigranţi din Cehia

MAE a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că nu sunt români printre cele 11 persoane rănite în incendiul produs marţi într-un imobil pentru imigranţi din oraşul Plzeň, Cehia. Ministerul a adăugat că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

"Ambasada României la Praga urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 11 septembrie 2018, în oraşul Plzen, Republica Cehă. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autorităţile cehe nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară", arată MAE în răspunsul transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, "cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090; +420 257 533965; +420 257 530426., apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +420 607 078 501. Ambasada României la Praga monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici