Cel puţin 12 militanţi PKK au fost ucişi în urma unor lovituri aeriene în Turcia şi Irak

Forţele armate turce au anunţat duminică moartea a 12 militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în urma unor lovituri aeriene în sud-estul Turciei şi nordul Irakului, informează agenţia de ştiri Xinhua.

814 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 militanţi PKK au fost ucişi în urma unor lovituri aeriene în Turcia şi Irak

Cel puţin 12 militanţi PKK au fost ucişi în urma unor lovituri aeriene în Turcia şi Irak

Operaţiunile din Irak au avut loc în regiunile Zap şi Matina şi au ucis trei militanţi care pregăteau un atac. Au fost distruse câteva ascunzători de armament şi peşteri. O altă lovitură aeriană în districtul Beytussebap din provincia turcă Sirnak au ucis nouă membri PKK, dintre care unul de rang înalt.

PKK, considerat organizaţie teroristă de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA, şi scos în afara legii, şi-a reluat campania împotriva guvernului de la Ankara în iulie 2015. Potrivit presei, de atunci s-au înregistrat nu mai puţin de 1200 de victime în rândul militarilor şi civililor turci, iar peste 7000 de membri PKK au fost ucişi în Turcia şi în nordul Irakului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici