Cel puţin 12 morţi, între care nouă soldaţi, în confruntările din estul Ucrainei

Cel puţin 12 persoane, între care nouă soldaţi ucraineni, au fost ucise în confruntările cu separatiştii proruşi în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai grav bilanţ din estul Ucrainei de la instaurarea unui armistiţiu la începutul lui septembrie, au anunţat luni autorităţile, citate de AFP.

722 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi, între care nouă soldaţi, în confruntările din estul Ucrainei

Cel puţin 12 morţi, între care nouă soldaţi, în confruntările din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nouă soldaţi au fost ucişi şi 27 răniţi, în ultimele 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lisenko, într-o conferinţă de presă la Kiev, luni la prânz.

"Ieri (duminică-n.r.), rebelii au încercat încă o dată să ia cu asalt aeroportul din Doneţk", a adăugat Lisenko. "Unul dintre vehiculele noastre blindate de transport a fost atins, paraşutiştii noştri au suferit pierderi", a afirmat el, fără a preciza numărul militarilor ucişi în acest atac.

Anterior, Primărira din Doneţk anunţase moartea a trei civili duminică, în acest fief al rebelilor proruşi, în pofida armistiţiului decretat de militarii ucraineni şi separatişti. Cinci civili au fost de asemenea răniţi.

Luni dimineaţă, la ora 10.00 (10.00, ora României), "situaţia era foarte tensionată în oraş şi tiruri cu armament greu şi salve pot fi auzite în mai multe cartiere", a adăugat Primăria din Doneţk într-un comunicat.

De la instaurarea unui armistiţiu la 5 septembrie, violenţele s-au diminuat în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, deşi încălcări regulate ale acordului au condus la moartea a cel puţin 56 de militari şi civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Intensificarea violenţelor în weekend intervine în momentul în care militarii şi rebelii încearcă să implementeze o zonă demilitarizată cu lăţimea de 30 de kilometri, de-a lungul liniei de front.

Peste 3.200 de persoane au murit în cinci luni de conflict în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici