Cel puţin 12 persoane au murit în Iran în cele trei zile consecutive de protest

Cel puţin 12 persoane au fost omorâte în Iran de la începutul mişcării de protest, în urmă cu trei zile, declanşate de creşterea preţurilor pentru carburanţi, conform raportelor oficiale, relatează site-ul postului BBC.

731 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 persoane au murit în Iran în cele trei zile consecutive de protest

Cel puţin 12 persoane au murit în Iran în cele trei zile consecutive de protest

Situaţia de pe străzile din Iran este incertă, cu precădere din cauza sistării accesului la internet pentru cetăţeni, însă conform rapoartelor locale, manifestaţiile continuă în oraşele din ţară. Într-un comunicat emis luni de autorităţile de la Teheran, acestea au transmis că situaţia din ţară este una „mai calmă”, în pofida „unor probleme minore”.

În acelaşi timp, Gărzile Revoluţionale au făcut apel la încetarea manifestaţiilor de protest.

Confrom unui comunicat oficial, „duşmanii răi şi declaraţi” ai Iranului au încercat din nou să „sădească discordie”, iar forţele de ordine „vor gestiona în mod ferm continuarea oricărui tip de insecuritate sau acţiuni care afectează calmul şi confortul populaţiei”.

Similar, Ministerul iranian pentru Afaceri Externe a criticat sprijinul anunţat de Statele Unite în favoartea protestatarilor. Într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, Mike Pompeo a declarat că „Statele Unite susţin” protestatarii. Ca răspuns la această poziţionare publică, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Mousavi, a afirmat că: „Iranieni ştiu foarte bine că o astfel de afirmaţie ipocrită nu reprezintă o simpatie onestă”.

Taguri:
iran,
proteste,
decese

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici