Cel puţin 12 persoane au murit în SUA din cauza uraganului Florence

Cel puţin 12 persoane au murit în statele americane Carolina de Nord şi Carolina de Sud, după ce uraganul Florence a adus precipitaţii record, provocând inundaţii şi numeroase pene de curent în multe zone, informează postul BBC News şi agenţia The Associated Press.

641 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 persoane au murit în SUA din cauza uraganului Florence

Foto: Pixabay

Uraganul Florence, retrogradat la categoria de furtună tropicală în seara zilei de vineri, continuă să afecteze statele americane Carolina de Nord şi Sud şi se deplasează spre vest cu o viteză de 9 km/h, a comunicat sâmbătă spre duminică Centrul Naţional pentru Uragane.

Centrul a anunţat duminică dimineaţă că intensitatea furtunii Florence a scăzut până la nivelul unei depresiuni tropicale, însă în unele zone din Carolina de Nord continuă să se înregistreze cantităţi excesive de precipitaţii şi efectele estimate sunt "catastrofale". În partea de vest a Carolinei de Nord există un risc crescut de alunecări de teren.

"Acest sistem varsă cantităţi epice de ploaie", a declarat Roy Cooper, guvernatorul statului Carolina de Nord, care a avertizat că se prognozează precipitaţii abundente şi în zilele următoare.

"Acesta este un uragan urmat de o inundaţie", a declarat Henry McMaster, guvernatorul Carolinei de Sud.

Numeroase drumuri au fost închise, iar autorităţile au avertizat asupra riscului producerii de alunecări de teren şi viituri în condiţiile creşterii nivelului cursurilor de apă.

Aproape 800.000 de clădiri din Carolina de Nord şi de Sud au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar companiile de utilităţi estimează că ar putea dura săptămâni până când reţeaua electrică este refăcută în totalitate.

Mii de locuitori din oraşul Fayetteville, Carolina de Nord, au primit ordine de evacuare din cauza riscului de inundaţie ca urmare a ieşirii din matcă a două râuri din zonă.

Preşedintele american Donald Trump urmează să întreprindă o vizită în zonele afectate de uraganul Florence, călătoria urmând să se desfăşoare săptămâna viitoare, "atunci când se va stabili că vizita sa nu va perturba" operaţiunile de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici