Cel puţin 120 de morţi în atentate care au vizat moschei din capitala Yemenului

Terorişti-kamikaze au atacat vineri, în ziua musulmană de rugăciune comună, două moschei frecventate de insurgenţi huthi din capitala Yemenului, omorând 120 de persoane şi rănind alte 300.

201 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 120 de morţi în atentate care au vizat moschei din capitala Yemenului

Cel puţin 120 de morţi în atentate care au vizat moschei din capitala Yemenului (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Explozii puternice au avut loc în moscheile Al Badr şi Al Hashoosh din Sanaa, frecventate de membri ai confesiunii de tip şiit zaidi, în principal de rebeli etnici huthi, care deţin controlul asupra capitalei Yemenului şi care au forţat plecarea preşedintelui Abdu Rabu Mansour Hadi, informează CNN.

Printre persoanele ucise figurează clericul Murtatha Al Mahathwari, membru al etniei huthi, a relatat agenţia Saba.

Imagini difuzate de Reuters surprind scoaterea cadavrelor victimelor din una dintre moschei.

Atentatele nu au fost revendicate deocamdată, dar probabil au fost comise de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.

O altă explozie a avut loc vineri în oraşul yemenit Saada, situat la 180 de kilometri nord-est de capitală, provocând moartea a două persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici