Cel puţin 14 ofiţeri de armată au fost arestaţi în prima săptămână de prosteste în Venezuela

Forţele de securitate din Venezuela au arestat 14 ofiţeri în prima săptămână de proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, aceştia fiind suspectaţi de trădare, potrivit unui document militar citat de agenţia de ştiri Reuters.

1054 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 ofiţeri de armată au fost arestaţi în prima săptămână de prosteste în Venezuela

Cel puţin 14 ofiţeri de armată au fost arestaţi în prima săptămână de prosteste în Venezuela

Gradele militare ale ofiţerilor arestaţi la începutul lunii aprilie variază de la colonel la căpitan, aceştia fiind încarceraţi la închisoarea Ramo Verde, în apropiere de Caracas.

Potrivit liderilor opoziţiei din Venezuela, în rândul forţelor armate există o mişcare de dizidenţă îndreptată împotriva regimului preşedintelui Maduro.

Totuşi, în public, oficiali militari de rang înalt au susţinut acuzaţiile lui Maduro potrivit cărora există o "insurecţie armată" pusă la cale de conspiratori din interiorul forţelor armate, care urmăresc să efectueze o lovitură de stat cu sprijinul Statelor Unite.

Cel puţin 65 de oameni, inclusiv membri ai forţelor de securitate, au fost ucişi de la începutul protestelor din Venezuela, iar sute de persoane au fost rănite.

În cursul protestelor au avut loc numeroase incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, dar şi bande înarmate loiale autorităţilor guvernamentale.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, începând din luna aprilie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici