Cel puţin 15 morţi, după ce israelienii au atacat o flotilă internaţională cu ajutoare pentru Făşia Gaza - VIDEO

Un oficial palestinian a anunţat moartea a 15 militanţi propalestinieni în urma atacului unor comandouri israeliene asupra flotilei aflată în drum către Fâşia Gaza, a informat luni postul de televiziune Al-Jazeera.

62 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi, după ce israelienii au atacat o flotilă internaţională cu ajutoare pentru Făşia Gaza - VIDEO

Cel puţin 15 morţi, după ce israelienii au atacat o flotilă internaţională cu ajutoare pentru Făşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Israelul ne-a informat despre uciderea a 15 dintre activişti" care făceau parte din flotila ce transporta ajutoare în Fâşia Gaza, a declarat acest oficial, citat de Al-Jazeera, fără să-l identifice.

În plus, doi militari israelieni au fost răniţi în timpul raidului, a anunţat corespondentul Al-Jazeera la Ierusalim.

Un post israelian de televiziune, Canal 10, a anunţat că este vorba despre moartea a cel puţin zece dintre pasageri, în timpul confruntărilor cu un comando israelian.

Membrii comandoului israelian au deschis focul după ce au fost atacaţi cu topoare şi cuţite de pasageri ai flotilei, a adăugat Canal 10.

Postul israelian militar de radio a anunţat că există "între 10 şi 14 morţi".

Bilanţul era greu de stabilit luni dimineaţa, în măsura în care postul israelian public de radio a anunţat că o cenzură militară a interzis difuzarea oricărei infromaţii asupra morţilor şi răniţilor, transferaţi către spitale din Israel.

De asemenea, un reprezentant al unui ONG turc implicat în operaţiune, a declarat că în raidul israelian au fost omorâte două persoane, iar alte 30 de persoane au fost rănite.

La Ierusalim, armata israeliană a confirmat, într-un comunicat, că "mai mulţi pasageri au fost ucişi sau răniţi" în raid.

"Flotila libertăţii", care transporta sute de militanţi propalestinieni şi ajutoare pentru Fâşia Gaza, plecase duminică după-amiază spre teritoriul palestinian, supus unei blocade israeliene.

În cursul serii, după ora locală 21.00 (21.00, ora României), trei nave de patrulare lansatoare de rachete de clasă Saar israeliene au părăsit portul Haifa, pentru a intercepta flotila.

Marina israeliană îşi anunţase deja intenţia de a împiedica, inclusiv prin forţă, flotila să se apropie de coastele Fâşiei Gaza, supusă de Israel unei blocade stricte - cu excepţia produselor de primă necesitate - de la preluarea controlului teritoriului de către mişcarea islamistă Hamas, în iunie 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici