Cel puţin 15 morţi şi 22 de răniţi într-un atac terorist asupra unei baze militare în Irak. Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 22 au fost rănite, duminică, după ce cinci kamikaze au atacat o bază militară situată la nord de capitala irakiană Bagdad, au declarat surse ale securităţii citate de agenţia de presă Reuters, atac revendicat ulterior de reţeaua teroristă Stat Islamic.

30852 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi şi 22 de răniţi într-un atac terorist asupra unei baze militare în Irak. Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin 15 morţi şi 22 de răniţi într-un atac terorist asupra unei baze militare în Irak. Stat Islamic revendică atacul (Imagine: Shutterstock)

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara oraşului sunnit Tikrit. Ceilalţi trei atacatori s-au detonat la intrarea în secţiunea unde se antrenează poliţiştii irakieni, au precizat surse din poliţie şi armată.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul şi vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online şi distribuit de militanţii acesteia. "Antrenori pentru armata respinsă", se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenţii sunniţi pentru a-i descrie pe musulmanii şiiţi.

Baza militară Speicher a devenit o ţintă a violenţei grupării SI faţă de majoritatea şiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucişi de militanţii SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.

Săptămâna trecută, forţele irakiene au recucerit oraşul Ramadi, care se afla sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici