Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui atac în Congo

Cel puţin 15 persoane au murit miercuri în estul Republicii Democrate Congo în urma unui atac al unor rebeli islamişti, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

143 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui atac în Congo

Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui atac în Republica Democrată Congo

Atacul a avut loc în satul Maleki, aflat în apropierea oraşului Oicha, lângă graniţa cu Uganda, a informat Donat Kibwana, administratorului teritoriului Beni, în care se află localitatea.

Potrivit oficialului, atacul ar fi fost organizat de către Forţele Aliate Democrate (ADF), un grup rebel islamist înfiinţat în Uganda şi care activează de zeci de ani pe teritoriul Republicii Democrate Congo. Gruparea a ucis cel puţin 80 de persoane în urma a 14 raiduri în ultima lună, potrivit informaţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Este îngrozitor ceea ce am văzut la morga spitalului din Oicha. Atacatorii au masacrat civili cu cuţitele. Am numărat 15 morţi”, a declarat Kibwana pentru Reuters.

Mai multe atacuri organizate de către ADF au fost revendicate de către gruparea teroristă Stat Islamic, însă în acest moment nu este clar ce relaţie există între cele două organizaţii.

Atacurile din ultima perioadă au dus la organizarea mai multor proteste în regiune. Protestatarii susţin că Armata şi forţele ONU nu întreprind suficiente acţiuni pentru protejarea populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rd congo,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici