Până la 160 de morţi în Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioşi/ Sute de oameni participau la slujbă

Până la 160 de persoane au murit în oraşul Uyo din Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit, relatează The Telegraph.

8803 afișări
Imaginea articolului Până la 160 de morţi în Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioşi/ Sute de oameni participau la slujbă

Cel puţin 60 de morţi în Nigeria, după ce ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioşi

Potrivit unor informaţii, numărul victimelor ar putea urca, ele putând fi încă blocate sub dărâmături.

Sute de persoane se aflau în biserica Reigners Bible, inclusiv Udom Emmanuel, guvernatorul statului nigerian Akwa Ibom, care a supravieţuit dezastrului.

"Cadavrele sunt aşezate unele peste altele pe jos deoarece nu este suficient spaţiu la morga spitalului", a declarat un fotograf de la faţa locului. "Am văzut aproximativ o sută de cadavre transportate cu căruţele. Am mers la două spitale, erau trupuri peste tot, imposibil de numărat", a spus el, citat de Le Figaro.

Biserica se afla încă în construcţie iar muncitorii se grăbeau să finalizeze lucrările pentru o hirotonisire, au spus martori.

Udom Emmanuel a declarat că va fi iniţiată o anchetă pentru a se stabili dacă au fost încălcate standardele privind siguranţa.

O responsabil al serviciilor de salvare a declarat pentru agenţia de presă AP că 60 de trupuri au fost găsite dar că bilanţul victimelor ar putea urca. O macara se foloseşte pentru a îndepărta molozul sub care ar putea fi îngroapate persoane.

"S-a întâmplat la aproximativ 20 de minute după ce a ajuns guvernatorul. Dintr-o dată, acoperişul a căzut peste credincioşi. Guvernatorul a fost salvat repede. Dar alţii nu au fost la fel de norocoşi", a declarat un supravieţuitor posturilor de televiziune nigeriene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici