Cel puţin 17 militari afgani capturaţi au fost executaţi de către talibani

Talibanii au ucis cel puţin 17 militari afgani după ce i-au capturat sâmbătă într-o ambuscadă la Badahstan, o provincie de munte şi de obicei paşnică din nord-estul ţării, au anunţat miercuri surse concordante.

303 afișări

"Sâmbătă, talibanii au atacat un convoi al armatei afgane şi au capturat 24 de militari. Duşmanul a executat 17 dintre ei, cadavrele cărora au fost găsite noaptea trecută", a declarat pentru AFP adjunctul şefului poliţiei din Badahstan, Sayed Jahangir Keramat.

"Alţi şapte militari au fost eliberaţi în schimbul unor prizonieri talibani deţinuţi de către poliţie", a continuat el.

"În districtul Warduj, localnicii au găsit 17 cadavre ciuruite de gloanţe aparţinând unor militari ai armatei afgane", a confirmat pentru AFP Abdul Marouf Rasikh, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Generalul Mohammad Zaher Azimi, purtător de cuvânt la Ministerul afgan al Apărării, a confirmat incidentul, dar nu şi numărul victimelor.

Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a anunţat într-un e-mail pentru AFP că rebelii au ucis 17 militari "pe câmpul de luptă" şi au capturat alţi 12, dintre care 11 au fost eliberaţi în cadrul unui schimb.

Opt vehicule aparţinând armatei afgane au fost distruse, iar alte două capturate, a adăugat el.

După 11 ani de la sosirea coaliţiei internaţionale în Afganistan, talibanii nu au putut fi domesticiţi, în pofida mobilizării a peste 100.000 de militari străini în sprijinul a aproximativ 335.000 de militari şi poliţişti afgani.

Prezenţi peste tot în sudul şi estul ţării, insurgenţii atacă din cei în ce mai des forţele afgane de securitate, îndemnate să preia sarcinile de la trupele NATO până la sfârşitului lui 2014.

Badahstanul, o provincie de obicei liniştită, a cunoscut o intensificare a violenţelor în acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici