Cel puţin 18 morţi în urma unor ploi puternice şi alunecări de teren la Hiroshima

Cel puţin 18 persoane, între care un băieţel de doi ani, au decedat în urma unor alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat oraşul Hiroshima, situat în sud-vestul Japoniei, în timp ce alte 13 sunt date dispărute.

455 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi în urma unor ploi puternice şi alunecări de teren la Hiroshima

Cel puţin 18 morţi în urma unor ploi puternice şi alunecări de teren la Hiroshima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este un bilanţ provizoriu anunţat de televiziunea publică NHK, care citează forţele de ordine.

"Sunt ploi inedite şi un dezastru de mare amploare. Există, în plus, alte riscuri de precipitaţii", a declarat în faţa presei premierul Shinzo Abe, care şi-a întrerupt vacanţa din acest motiv.

"Am ordonat sporirea ajutorului şi în acest scop mai multe sute de militari vor fi trimişi" pe teren, a adăugat el.

În total ar putea fi 600 de persoane, potrivit lui Keiji Furuya, ministrul care gestionează Dezastrele şi care urmează, de asemenea, să meargă pe teren.

Aceste intemperii bruşte au surprins populaţia în plină noapte.

O femeie în vârstă de 77 de ani, un băieţel de doi ani şi fratele lui în vârstă de 11 ani figurează printre victime, potrivit NHK, ce şi-a întrerupt programele obşnuite pentru a da prioritate acestei catastrofe. Un membru al echipei de salvare a murit, de asemenea.

Potrivit unor imagini prezentate miercuri dimineaţa de televiziunea niponă, numeroase case au fost distruse, iar străzi blocate, în urma alunecărilor de teren produse în cursul nopţii. Mai multe persoane au fost salvate cu ajutorul elicopterelor.

Japonia a fost afectată în ultimele săptămâni de o serie de intemperii. Recent, ciclonul tropical Halong a lăsat în urmă un bilanţ de zece morţi, zeci de răniţi şi pagube importante, în special în sudul ţării.

Zonele sudice ale arhipelagului au fost anterior afectate, la începutul lui iulie, de foarte puternicul taifun Neoguri, care s-a soldat cu cel puţin şapte morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici