Cel puţin 19 morţi în urma unei tornade în Mississippi

Cel puţin 19 persoane au murit în urma unei tornade devastatoare şi a unor furtuni puternice care s-au abătut asupra statului Mississippi, lăsând o serie de pagube pe mai mult de 160 de kilometri, au anunţat autorităţile.

158 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 morţi în urma unei tornade în Mississippi

Sursa foto: Twitter

Operaţiuni de căutare şi salvare erau în curs de desfăşurare în comitatele Sharkey şi Humphreys, a anunţat vineri seara târziu Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Mississippi. Agenţia a emis o serie de avertismente de tornadă în comitatele din tot statul, conform ABC News.

13 persoane au murit în comitatul Sharkey, a declarat medicul legist Angelia Easton, adăugând că nu cunoaşte încă vârstele acestora.

Medicul legist din comitatul Carroll, Mark Stiles, a declarat că 3 persoane au murit. Alte 2 persoane au murit în comitatul Monroe, a declarat medicul legist Alan Gurley. Jose Watson, un poliţist al poliţiei rutiere din Mississippi, a declarat că o persoană a murit în Silver City, în comitatul Humphreys.

În timp ce furtunile s-au abătut asupra statului, vineri seara târziu, o tornadă a fost raportată în jurul orei locale 20.50 în zona localităţilor Silver City şi Rolling Fork, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie.

De acolo, tornada s-a deplasat spre partea de nord-vest a oraşului Tchula şi de-a lungul autostrăzii 49.

O alertă a fost emisă ulterior pentru Winona, un oraş situat la aproximativ 160 de kilometri nord-est de Rolling Fork, cu o "tornadă distructivă care se deplasează spre nord-est prin oraş", a precizat oficialul NWS.

Watson a îndemnat oamenii să stea departe de Silver City, cu excepţia cazului în care au rude acolo. El a spus că scena a fost "haotică", traficul prin zonă îngreunând munca echipelor de căutare şi salvare.

Vă rugăm să fiţi atenţi, Silver City a fost lovit foarte, foarte tare de o tornadă", a declarat Watson într-un videoclip postat pe Facebook, înainte de a descrie ulterior pagubele produse în unele zone ca fiind "foarte catastrofale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici