Cel puţin 20 de membri ai grupului Al-Shabaab au fost ucişi în bombardamente americane în Somalia

Cel puţin 20 de militanţi ai grupării teroriste Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, au fost ucişi luni în urma unor raiduri aeriene efectuate de Statele Unite în centrul Somaliei, au anunţat reprezentanţii Comandamentului African al Statelor Unite, citaţi de Reuters.

258 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de membri ai grupului Al-Shabaab au fost ucişi în bombardamente americane în Somalia

Cel puţin 20 de membri ai grupului Al-Shabaab au fost ucişi în bombardamente americane în Somalia

Statele Unite efectuează raiduri aeriene frecvente în Somalia pentru a susţine guvernul somalez, care luptă împotriva militanţilor Al-Shabaab de mai mulţi ani.

Comandamentl African al Statelor Unite (Africom) a transmis că raidurile au vizat o tabără a militanţilor din apropierea oraşului Shebeeley din regiunea Hiran.

„Atacul aerian a provocat moartea a 20 de terorişti şi distrugerea unui vehicul”, se menţionează în comunicatul emis de Africom.

Deşi frecvenţa raidurilor aeriene americane a crescut în ultima perioadă, este neclar momentan ce impact au asupra grupării teroriste. Gruparea Al-Shabaab doreşte să înlăture de la putere Guvernul somalez şi să impună o guvernare strictă, bazată pe legile islamice.

În anul 2018, aviaţia militară americană a efectuat aproximativ 50 de raiduri aeriene asupra unor poziţii militare Al-Shabaab din Somalia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici