Cel puţin 20 de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, joi seară, la Madrid, în urma unor confruntări între protestatari şi forţele de ordine, produse în faţa sediului Ministerului spaniol de Interne, au anunţat serviciile de urgenţă.

190 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi

Cel puţin 20 de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia spaniolă a interzis joi, pentru a treia zi consecutiv, accesul manifestanţilor în Puerta del Sol, împiedicându-i pe aceştia să-şi reinstaleze tabăra în piaţa centrală din Madrid.

Pentru a denunţa interdicţia, câteva sute de demonstranţi s-au adunat joi seară în capitală, scandând "Ruşine, ruşine" şi "Poporul unit nu va fi învins niciodată". Ulterior, ei s-au îndreptat către centrul oraşului şi au blocat în mai multe rânduri circulaţia, aşezându-se în mijlocul drumului. În cursul serii, ei au fost dispersaţi de poliţie, după ce se adunaseră în faţa ministerului de Interne.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a afirmat că 20 de persoane au fost rănite, şapte dintre acestea fiind poliţişti, iar cotidianul El Pais a anunţat că trei persoane au fost reţinute.

Poliţia a evacuat marţi dimineaţă tabăra emblematică a "indignaţilor" din Puerta del Sol, locul de unde a pornit, la 15 mai, mişcarea de protest faţă de efectele crizei şi politica guvernului socialist de la Madrid. Piaţa a fost ocupată timp de aproape o lună, între 17 mai şi 12 iunie, de o tabără de corturi devenită centrul contestării; ulterior, în Puerta del Sol a mai rămas doar un stand de informare, care a fost evacuat de poliţie marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici