Cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi după un accident de autobuz în Egipt

Cel puţin 22 de persoane au murit şi 33 au fost rănite într-un accident de autobuz, produs marţi, în apropiere de provincia Minya din sudul Egiptului, au anunţat autorităţile, citate de Washingtown Post.

384 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi după un accident de autobuz în Egipt

Sursa foto: Twitter

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii, când un autobuz de pasageri a lovit un camion cu remorcă oprit pe o autostrada care leagă capitala Cairo de sudul ţării, au precizat autorităţile locale din Minya într-un comunicat.

Autobuzul se îndrepta spre Cairo.

Potrivit autorităţilor, camionul schimba cauciucurile pe marginea drumului când autobuzul l-a lovit. Accidentul s-a produs în oraşul Malawi din provincia Minya, la aproximativ 220 de kilometri sud de Cairo.

Ambulanţele ajunse la faţa locului au transferat răniţii la spitale din Minya.

Imagini de la faţa locului postate de autorităţile locale au arătat un autobuz cu pagube mari în jumătatea din faţă, aparent în urma impactului cu partea din spate a camionului.

Accidentele rutiere ucid mii de oameni în fiecare an în Egipt, ţară care are un record de nesiguranţă în transporturi. Accidentele sunt cauzate în principal de excesul de viteză, de condusul neglijent, de drumurile proaste sau de aplicarea deficitară a legislaţiei rutiere.

În ianuarie, cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte 18 rănite când un microbuz s-a ciocnit cu un autobuz de transport public în Peninsula Sinai. În aprilie anul trecut, un autobuz s-a răsturnat în timp ce încerca să depăşească un camion pe o autostradă din provincia sudică Assiut, provocând moartea a cel puţin 21 de persoane şi rănirea altor trei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici