Cel puţin 23 de morţi în sudul Egiptului, în confruntări interconfesionale

Cel puţin 23 persoane au fost ucise şi peste 50 rănite, sâmbătă, în confruntări interconfesionale, în sudul Egiptului, unde au fost trimise trupe suplimentare de poliţie, a comunicat Ministerul Sănătăţii.

229 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 23 de morţi în sudul Egiptului, în confruntări interconfesionale

UPDATE: Cel puţin 23 de morţi în sudul Egiptului, în confruntări interconfesionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confruntări între membri ai tribului Bani Hilal şi săteni nubieni, în provincia Assuan, au izbucnit în timp ce un bărbat dintr-o tabără a făcut avansuri sexuale unei femei din cealaltă tabără, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Membri ai tribului Bani Hilal şi săteni nubieni s-au întâlnit vineri pentru o reuniune de reconciliere, după ani de dispute, însă aceasta a degenerat într-un schimb de focuri de armă, în care au fost ucise trei persoane din tribul Bani Hilal, potrivit oficialilor.

Ulterior, 20 de persoane au fost ucise sâmbătă, a precizat Ministerul Sănătăţii. Potrivit Ministerului de Interne, confruntările au încetat în cursul după-amiezii, după mobilizarea poliţiştilor.

Premierul Ibrahim Mahlab şi ministrul de Interne Mohammed Ibrahim s-au deplasat la Assuan în cursul după-amiezii.

Armata a anunţat că a intervenit şi i-a acuzat pe Fraţii Musulmani ai preşedintelui destituit Mohamed Morsi că ar fi implicaţi în aceste confruntări. Locuitori şi oficiali locali intervievaţi de presă au respins această ipoteză.

Confruntările intercomunitare sunt frecvente în partea de sud a Egiptului, o regiune rurală săracă, însă aceste violenţe sunt cele mai sângeroase înregistrate după mult timp, au precizat surse din domeniul securităţii.

Poliţia a început abia de curând să-şi reafirme prezenţa în toată ţara, după o relaxare a măsurilor de securitate, în urma unei revolte faţă de regimul lui Hosni Mubarak, în ianuarie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici