Cel puţin 24 morţi şi peste 200 de răniţi, în urma unui cutremur produs în China

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimţit joi în regiunea de sud-vest a Chinei, în apropiere de frontiera cu Myanmar, a provocat moartea a cel puţin 24 persoane şi rănirea altor 207, a declarat un oficial local.

31 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 24 morţi şi peste 200 de răniţi, în urma unui cutremur produs în China

Cel puţin 19 morţi şi peste 170 de răniţi, în urma unui cutremur produs în China (Imagine: Mediafax Foto)

"Aproximativ 600 de case sau apartamente s-au prăbuşit în urma cutremurului", scrie agenţia China Nouă, citând autorităţile locale.

O parte a unui supermarket şi un hotel s-au prăbuşit, de asemenea, au povestit martorii oculari citaţi de agenţie, potrivit căreia mai multe persoane sunt în continuare blocate sub dărâmături.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora 12.58 (06.58 ora României), a fost localizat la 225 de kilometri sud-vest de oraşul Dali, în provincia Yunnan, au precizat, la rândul lor, serviciile americane de geologie.

Hipocentrul cutremurului se află la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit institutului american de geofizică (USGS).

Seismul a fost urmat de trei replici, potrivit China Nouă.

Aproximativ 1.000 de militari au fost trimişi la faţa locului pentru a participa la operaţiuni de salvare, a adăugat aceasta.

De cealaltă parte a frontierei, în Myanmar, surse oficiale au anunţat că nu au fost semnalate victime sau persoane rănite în urma cutremurului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici