Cel puţin 250 de noi cazuri de gripă A/H1N1, înregistrate în R.Moldova

Autorităţile medicale au confirmat 250 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în R.Moldova, la sfârşitul săptămânii trecute, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.410, relatează BASA-press.

48 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 250 de noi cazuri de gripă A/H1N1, înregistrate în R.Moldova

Cel puţin 250 de noi cazuri de gripă A/H1N1, înregistrate în R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă, luni, în Republica Moldova au fost raportate 2.819 cazuri suspecte de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1, în timp ce sunt analizate 21 de probe prelevate de la pacienţi cu simptome de gripă.

Iurie Pânzaru, directorul Centrului de Medicină Preventivă din Chişinău, a precizat că pe parcursul ultimelor două săptămâni numărul cazurilor înregistrate în capitală a depăşit pragul epidemic, iar dacă situaţia nu se va modifica în cursul acestei săptămâni, autorităţile locale vor declara stare de epidemie.

"Din 9 noiembrie pacienţii cu simptome uşoare de gripă nu sunt internaţi, beneficiind de tratament cu Tamiflu la domiciliu fără a li se preleva probe de laborator", a precizat Pânzaru.

Săptămâna trecută au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 în alte 11 grădiniţe din capitală, cifra grădiniţelor afectate ridicându-se la 26.

"În perioada 16-20 noiembrie, în alte 26 de şcoli din municipiu au fost înregistrate cazuri de gripă nouă, fiind afectate şi instituţiile din suburbii", a adăugat acesta.

Şeful Direcţiei de medicină preventivă din Chişinău a precizat că mai mulţi operatori de transport de pe microbuze şi autobuze nu respectă cerinţele şi nu igienizează vehiculele după fiecare rută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici