Cel puţin 29 de copii, răniţi într-un atac comis într-o şcoală din China

Un bărbat înarmat cu un cuţit "a rănit 29 de copii şi trei adulţi", joi, într-o şcoală din estul Chinei, aceasta fiind a doua agresiune de acest tip în 24 de ore şi a treia în decurs de o lună, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

55 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 29 de copii, răniţi într-un atac comis într-o şcoală din China

Cel puţin 28 de copii, răniţi într-un atac comis într-o şcoală din China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Între cei 29 de copii înjunghiaţi la şcoala din Taixing, un oraş din provincia Juangsu, mai mulţi erau grav răniţi. Potrivit agenţiei oficiale, "cinci copii erau într-o stare critică, după atacul comis de bărbatul în vârstă de 47 de ani".

"Starea celor cinci grav răniţi este stabilă. Nici unul nu a murit", a precizat ulterior oficialul local, Zhu.

Presupusul agresor, Xu Yuyuan, şomer, a păstruns într-o clasă, înarmat cu un cuţit de 20 de centimetri cu care i-a rănit pe copii, anunţa agenţia oficială. Yuyuan a fost arestat. Majoritatea copiilor atacaţi aveau vârsta de patru ani.

Trei adulţi, doi educatori şi un paznic, au fost, de asemenea, răniţi, potrivit agenţiei.

Contactat de AFP, un oficial municipal a precizat anterior că "paznicul şcolii, profesori şi elevi au fost atacaţi".

"Răniţii primesc îngrijiri la spital şi până în prezent nu a fost anunţat niciun deces", a declarat el.

Pe Internet circulau informaţii, postate uneori de martori, potrivit cărora unele dintre victime erau deja moarte.

Pe aceste site-uri erau de asemenea publicate fotografii cu persoane adunate în faţa şcolii, după anunţarea acestei tragedii.

Cu o zi înainte, un profesor, aflat în concediu medical din 2006, din cauza unor probleme mentale, a rănit 16 copii şi un coleg de-al său într-o şcoală primară din Leizhou, în provincia meridională Guangdong, potrivit instituţiilor media oficiale..

Chen Kanbing, în vârstă de 33 de ani, a comis, de asemenea, atacul cu un cuţit, după care a sărit de la o fereastră a şcolii, aparent pentru a se sinucide, potrivit publicaţiei China Daily.

El a fost arestat, precizează acest cotidian de limbă engleză.

Cinci dintre micile victime erau grav rănite, dar toate se aflau, joi, în stare stabilă, potrivit unui oficial al spitalului din Leizhou, citat de China Nouă.

Această dramă s-a produs în ziua în care, într-o provincie vecină, Fujian, era executat un bărbat care a fost condamnat la moarte pentru că a omorât opt elevi, cu o lună înainte.

Zheng Minsheng, un fost medic, în vârstă de 42 de ani, i-a înjunghiat pe copii, la 23 martie, din cauza unor frustrări privind viaţa sa profesională şi afectivă, potrivit agenţiei.

În timpul procesului, el a mărturisit că i-a "ucis în mod intenţionat", iar toate apelurile împotriva condamnării sale la moarte au fost, ulterior, respinse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici