Cel puţin 28 de morţi după ce taifunul Mangkhut a devastat nordul statului Filipine

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte va vizita sâmbătă zonele din nordul ţării devastate de taifunul Mangkhut, care a provocat alunecări de teren şi inundaţii şi a cauzat decesul a cel puţin 28 de persoane, informează agenţia de ştiri Dpa.

111 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 28 de morţi după ce taifunul Mangkhut a devastat nordul statului Filipine

Cel puţin 28 de morţi după ce taifunul Mangkhut a devastat nordul statului Filipine

Douăzeci de persoane au decedat în regiunea Cordillera, inclusiv şase persoane din aceeaşi familie care au murit după ce locuinţa lor din oraşul Baguio a fost îngropată de o alunecare de teren.

Patru persoane au murit în provincia Nueva Vizcaya, tot în urma unei alunecări de teren, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în provincia Kalinga din cauza căderilor de stânci.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au distrus acoperişuri, au doborât copaci şi stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din nordul Filipinelor au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Terminalul aeroportului Tuguegarao a suferit pagube majore, acoperişul şi mai multe ferestre fiind distruse de intemperii. Activitatea în şcoli şi unele instituţii guvernamentale a fost suspendată începând de vineri.

Taifunul Mangkhut, care sâmbătă genera rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.

După ce a trecut sâmbătă prin nordul statului Filipine, taifunul, a cărui intensitate s-a redus uşor, se îndrepta duminică dimineaţă spre sudul Chinei.

Centrul Naţional de Meteorologie din China a emis o avertizare indicând că taifunul Mangkhut va ajunge pe coastele provinciei Guangdong în după-amiaza zilei de duminică.

Aproape o jumătate de milion de persoane au fost evacuate din şapte oraşe din provincia chineză Guangdong, iar cazinourile din Macao au fost pentru prima dacă închise.

La Hong Kong, John Lee Ka-chiu, ministrul pentru Securitate, a îndemnat locuitorii să se pregătească de posibilitatea ca furtuna să afecteze direct oraşul.

Sute de zboruri au fost anulate, iar transportul feroviar a fost suspendat în unele zone din provinciile Guangdong şi Hainan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici