Cel puţin 29 de morţi, în urma unor atacuri aeriene ce au vizat zonele rebele din nord-vestul Siriei

Cel puţin 29 de persoane, inclusiv şapte copii, au decedat duminică în urma atacurilor aeriene ce au vizat zonele controlate de rebeli în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, scrie agenţia de ştiri Reuters.

554 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 29 de morţi, în urma unor atacuri aeriene ce au vizat zonele rebele din nord-vestul Siriei

Cel puţin 29 de morţi, în urma unor atacuri aeriene ce au vizat zonele rebele din nord-vestul Siriei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cel mai puternic atac aerian a avut loc în oraşul Kafrnabel, unde 21 de persoane au decedat, printre care şi trei copii, după ce bombele au căzut în zona unei pieţe.

Potrivit Observatorului, şase civili au fost ucişi în urma unui atac aerian în oraşul al-Tamana, unde au fost aruncate bombe cu explozivi multipli.

Atacuri aeriene au avut loc şi în oraşul Maaret al-Numan şi satul al-Naqir, soldate cu două decese.

Provincia Idlib este controlată de o coaliţie rebelă care include şi gruparea Jabhat Fatah al-Sham, anterior cunoscută drept Frontul Nusra, şi care are legături cu reţeaua teroristă al-Qaeda.

Luna trecută, Rusia, principalul aliat internaţional al regimului de la Damasc, a anunţat declanşarea unei ample ofensive în provinciile Idlib şi Homs. Moscova a precizat că ofensiva vizează grupările militante din aceste zone.

Concomitent, forţele guvernamentale siriene sunt implicate într-o ofensivă majoră care are drept scop eliminarea enclavei rebele din oraşul Alep. Forţele loiale regimului Assad controlează peste 60% din teritoriul controlat anterior de rebeli în oraşul Alep.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici